Proef Rembrandt

 

Op zondag 8 september organiseert Phoenix Cultuur “Proef  Rembrandt” i.s.m. DIS en Wine2Proof. Een unieke zondagmiddag om het Rembrandt-jaar te eren, én als startschot van het nieuwe beeldende cursusseizoen. Kom kijken, proeven, laat je verrassen  en meevoeren terug in de tijd van de meesterschilder.

XL Portret Rembrandt Kunstenares Maria Kemps gaat samen met Henk van Oorschot aan de slag met een groot portret van Rembrandt.

Stilleven in de Gouden Eeuw Animator en illustrator Ryemma Stoop en haar leerlingen van het  Tekenatelier stellen een stilleven  op en wagen zich aan hun eigen  symbolisch meesterwerk. Modelschilderen naar levend model Enkele schilders leggen o.l.v.  kunstenaar Monique Broekman twee bijzonder markante levende modellen vast: Nelleke de Laat en Cor Swanenberg.

Godin van de Flora Laat je vereeuwigen als Rembrandt’s geliefde Saskia, die als de godin van de bloemenwereld werd uitgebeeld. Met kunstenaarscollectief de Kunstklas. Muziek uit de Gouden Eeuw Welke melodieën neuriede Rembrandt tijdens het schilderen? Muzikanten Rolf van Meurs en Leonie Clahsen  nemen je mee naar de muziek uit de 17e eeuw! Tekenen naar de waarneming Tekenaar en botanisch illustratrice Sandra Klaassen geeft je een kijkje in haar realistisch geillustreerde flora zoals in de 17e eeuw.

Expositie in stijl van Rembrandt Geniet deze middag van prachtige schilderwerken van kunstenaars,  geïnspireerd op de stijl van de oude meesters.

In gesprek over Klassiek Schilderen Peter Maas, oud-deelnemer aan tv-programma ‘Project Rembrandt’ vertelt over zijn tweedaagse workshop in november! DIS’ meesterlijke lunch Neem plaats aan één van de gezellige tafeltjes bij DIS en geniet van een heerlijk kopje Claire Obscure, een Rembrandt-soepje of Broodje Stilleven!

Wine2Proof in de Gouden Eeuw Duik dieper in de wereld van wijn in de Gouden Eeuw, o.b.v. vinologe Marja van den Eijnden. Ervaar en proef de smaeck!