The Groove Factory

NIEUW! Een mooi nieuw muzikaal initiatief is ‘The Groove Factory’ op donderdag, van muziekdocent en musicus Wouter Bongaerts. Het bieden van een nieuw podium voor aangename Jazz in de breedste zin is het uitgangspunt voor een maandelijks concert in De Afzakkerij op donderdagavond 14 februari van 20.30 – 24.00 uur. Muziek/ jazzliefhebbers zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Gelijk voor de eerste editie is een topformatie uit België (Genk) geboekt. In Bocca al Lupo, letterlijk in de bek van de wolf, maar in de Italiaanse taal is het gezegde voor veel geluk, succes! Succes is ook het sleutelwoord voor dit nieuw trio met Alano gruarin – piano, Tim Finoulst – gitaar en Carlo Nardozza – trompet. Deze 3 Genkse muzikanten steken de koppen bij elkaar om voor U de mooiste Italiaanse hits op een rijtje te zetten.

Succesen die hen niet ontgaan zijn doordat ze opgroeiden in en rond de Genkse Citésalwaar zich dankzij de toenmalige mijnwerkers uit Italië, Polen, Turkije,… een culturele smeltkroes heeft gevormd. Ennio Moricone, Totto Cotugno, Nino Rossi, Albano en Romina,… zijn maar enkele van de vele componisten/ artiesten waaruit zij hun repertoire samenstellen en dit alles uiteraard met een stevige jazzsaus omdat dat natuurlijk de muziek is waar deze musici doorgaans mee bezig zijn.

Het volgende optreden is op donderdag 14 maart met een verrassende regionale jazzformatie.