BIJT! Kunst over Voedsel Festival zeker ook voor kids!

VEGHEL/MEIERIJSTAD – BIJT! Kunst over Voedsel Festival dat plaatsvindt van 28 juni t/m 9 juli op de Noordkade in Veghel, biedt een programma om een punt aan te zuigen en rauw in te bijten! Er is voor elk wat wils, voor jong en oud. Op de website kun je bij programma zoeken op datum en op genres zoals theater, documentaire, beeldend, expositie en proeverij. Bij enkele programma items is er sprake van kaartverkoop, veel andere festiviteiten zijn vrij toegankelijk, soms is reservering wenselijk. Tijdens het festival staan meerdere activiteiten op het  programma die zeer geschikt en toegankelijk zijn voor kids of voor gezinnen met kinderen. Meer informatie op www.bijt-festival.nl/programma

Zo is er bijvoorbeeld op 9 juli een KinderKunstDiner (7-12 jaar) in de Malerij én de (h)eerlijke jeugdvoorstelling Aardappelsoep (inclusief een lekkere kom soep) van Laika en Agora Theater in het Magazijn (7+) Of wat dacht je van Pimp je Cupcake op 1 en 2 juli bij Kookwinkel Tinks? Ook leuk is een Koektrommelconcert op 28 juni om 19.15 uur in de Afzakkerij: Neem allemaal je eigen koektrommel en stokjes mee! Of wat dacht je van de musical Toverbonen op 30 juni, gespeeld en gezongen door Phoenix Cultuur Musicalgroep 7+ in de Theaterstudio en geïnspireerd op het boek ‘De Reuzenperzik´ van Roald Dahl. Voor wat oudere kinderen is op 2 juli ook ‘Onstilbare honger’ (10+) te zien. In deze openbare repetitie zien we jonge talenten van CHV Academy Talentenklas Theater aan het werk met theatermaker Lenneke Maas.

Natuurlijk ook welkom

Maar natuurlijk zijn kids met hun ouders of verzorgers ook van harte welkom bij livemuziek in de muzikale Moestuin van De Afzakkerij of bij een van de korte films over voedsel in de vergaderzaal op de 1e verdieping van de cultuurfabriek. En als je dan toch nog even rondloopt kijk dan ook nog even naar een van de exposities, bijvoorbeeld de foto expositie ‘Surrealistische Schoonheid’ van Louise te Poele in de Wiebenga silo. We gaan jullie zien en horen!

BIJT! is een initiatief van de samenwerkende partijen binnen de Cultuurfabriek op de Noordkade; De Compagnie, Cultuur Haven Veghel, Phoenix Cultuur en Theater aan de Noordkade, De Blauwe Kei. BIJT! wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.