Brabantse slagers gezocht!

Voor de voorstelling ‘Slachtvisite’, die eind juni/ begin juli tijdens het BIJT! Kunst over Voedsel Festival op de Noordkade speelt– is Peergroup op zoek naar Brabantse slagers. Slachtvisite had eind 2021 haar première in De Molkfabryk in Burgum en deed toen veel stof opwaaien. Tijdens de voorstelling beende een tweetal Friese slagers in het midden van de ruimte een half varken uit, dat de volgende dag voorafgaand aan de volgende voorstelling tijdens een vijfgangendiner aan het publiek werd geserveerd. In totaal deden tien slagers uit Friesland mee. 

Tijdens het uitbenen luisterde en keek het publiek via projecties op de wanden naar het verhaal van onze huidige voedselindustrie en hoe onhoudbaar deze is geworden. Slachtvisite werd een groot succes met meer dan 20 uitverkochte voorstelling. In Veghel gebruikt Peergroup hetzelfde concept. Met dit project wil Peergroup inzichtelijk en invoelbaar maken welke weg het vlees aflegt tot het op het bord van de consument beland. In Slachtvisite willen ze alle perspectieven op de slacht met het publiek delen en het verhaal, de mening en ervaring van bezoekers hierin meenemen. In hun mobiele snijzaal, midden in de Koekbouw op de Noordkade brengen ze tijdens Slachtvisite de slacht dichter bij het publiek door het ambacht in al zijn facetten te delen. 

Wat zoeken we precies?
Wij zoeken mensen die werkzaam zijn (geweest) als slager die willen spelen in de voorstelling. Je moet in staat zijn om een varken uit te benen of dit willen leren. De voorstelling speelt zich af binnen vier wanden waarop het verhaal van onze voedselproductie wordt verteld; je bevindt je tijdens het uitbenen midden tussen het publiek. Na afloop beantwoord je eventuele vragen van het publiek. Acteerervaring is geen vereiste, je moet er wel goed bij voelen dat mensen je letterlijk op de vingers kijken. 

Wie zijn wij?
Peergroup maakt locatietheater voor volwassenen en voor jeugd. Peergroup brengt in haar projecten vier elementen samen: een actuele kwestie, een betekenisvolle locatie, een gemeenschap met wie we samenwerken en een op maat gemaakt impact programma. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan geheel vrijblijvend een mail naar dajo@peergroup.nl