Bunder Rock krijgt een vervolg in De Afzakkerij

Het dak ging eraf op 12 november jl. bij de eerste editie van Bunder Rock in een bomvolle Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het was zelfs zo’n succes dat de organisatie wat geld overhield aan het overigens gratis toegankelijke event. Daarvoor werd ‘voor het goede doel’ een fraaie Fender Champion XL gitaarversterker aangeschaft, die nu een bestemming krijgt in een van de repetitieruimtes voor o.a. Pop & Co. op de Noordkade. Een mooie stimulans voor jonge rocktalenten in Meierijstad om in de nabije toekomst ook eens het podium bij Bunder Rock te betreden. Mede-organisator (en optredende artiest) Jan Pieter Kuijten droeg afgelopen week de versterker over aan Sebastiaan Beks van Cultuur Haven Veghel. En goed nieuws; Bunder Rock in De Afzakkerij krijgt op 4 november dit jaar een vervolg! Save the date!

Liefst vijf stevige bands stonden tijdens Bunder Rock op het podium van het Veghelse cultuurcafé. Organisatie, bands en bezoekers spraken over een geslaagd evenement en waren het erover eens dat de nieuwe locatie prima aansluit op het stevige imago van het evenement. Bunder Rock was voorheen te beleven in De Stapperij op de Veghelse Bunders, maar na sluiting van de locatie ging men op zoek naar een nieuwe plek. Er was afgelopen editie ‘on stage’ sprake van een mooie combinatie van jong talent en gevestigde muzikanten uit de regio. Backstage zorgde dat voor een mooie wisselwerking. Bunder Rock is een gratis jaarlijks Pop, Rock & Blues muziekfestival in de Afzakkerij in Veghel van “Local heroes on stage en jonge talenten” om livemuziek te promoten in Meijerijstad en omgeving.

Stimuleren

Volgens Sebastiaan Beks past de doelstelling van een laagdrempelig evenement als Bunder Rock ook volledig bij de doelstelling van Cultuur Haven Veghel, waar cultuurcafé De Afzakkerij deel van uitmaakt. ,,Wij willen creatieve mensen graag zo goed mogelijk faciliteren en samen met onze partners stimuleren bij de ontwikkeling van hun talenten en het samen ervaren en beleven van bijzondere culturele activiteiten en evenementen” aldus Sebastiaan.

Op de foto: Jan Pieter Kuijten (links) draagt namens Bunder Rock een gitaarversterker over aan Sebastiaan Beks (rechts) van Cultuur Haven Veghel. (Foto is vrij van rechten).