Corona update

Door de nieuwe Coronamaatregelen van de overheid mogen tot 20 oktober maximaal 30 gasten aanwezig zijn in een ruimte. Dat geldt ook voor onze evenementenlocatie.

Wij hebben na de berichtgeving ontheffing aangevraagd bij de veiligheidsregio Brabant-Noord. We zijn erg teleurgesteld dat deze ontheffing helaas niet is toegekend, ondanks dat wij in de afgelopen maanden hebben bewezen meer gasten op een verantwoorde en veilige manier te kunnen ontvangen op onze ruime locatie.

Met de aanscherping van de maatregelen zijn we beperkter geraakt in de omvang en het soort evenementen dat wij kunnen faciliteren. Dat neemt niet weg dat we nog steeds volledig achter onze aanpak staan van het ontvangen van gasten. Dat kunnen en zullen we ook de komende periode op onze gastvrije wijze blijven doen. Deze tijd biedt zelfs wellicht meer dan ooit ruimte om eens te kiezen voor een out of the box invulling van uw brainstormsessie, vergadering of presentatie buiten de deur. In fysieke of hybride vorm. In onze 12 ruimtes bieden we volop de ruimte om gasten op een veilige manier te blijven ontvangen.

Mondkapjes
In navolging van het landelijke beleid om in publieke binnenruimten een mondkapje te dragen als preventie tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, geldt dat ook voor de publieke binnenruimten op de Noordkade. Het gaat om een ‘dringend advies’ dat per direct geldt. Ook het dragen van een mondkapje door medewerkers van de diverse partijen op de Noordkade wordt uitdrukkelijk gestimuleerd. Dit vanuit dezelfde preventieve motivatie, maar ook vanuit de gedachte dat een goed voorbeeld goed doet volgen.  

Overal waar je op de Noordkade binnenstapt in een ruimte die voor publiek toegankelijk is, adviseren we onze gasten en bezoekers dringend een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Het aantal coronabesmettingen stijgt hard en dat moeten we stoppen. Vandaar dit nadrukkelijke advies van de Rijksoverheid, dat in elk geval tot 20 oktober geldt, zelfs voor heel Nederland.

Wanneer niet?
Wanneer je hebt plaatsgenomen aan tafel in de horeca of cursuslokaal of op een stoel in theater of bioscoop mag het kapje af. Op een terras en in afgesloten kantoorgebouwen is het niet noodzakelijk een mondkapje te dragen.