De Afterparty van het festivalseizoen is Alive & Kicking 

Een succesvol festivalseizoen moet je niet langzaam laten uitdoven, maar met muzikaal vuurwerk besluiten. De Noordkade in Veghel trilt derhalve zondag 27 november van 14.00 uur tot 21.00 uur op z’n grondvesten tijdens het Alive & Kicking Festival. Dé afterparty van het festivalseizoen waarbij op drie podia door een keur van muzikanten alles uit de kast wordt getrokken om nog voor de winterstop nog even te vlammen. Alive & Kicking festival is een samenwerking tussen Cultuur Haven Veghel en Live & Booking. Komende editie spelen 12 topacts verspreid over De Afzakkerij, Podiumzaal en De Malerij, waaronder Tawny Brothers, The Wetnecks (USA), Heavy Hoempa, Paul & Pelle, RUM, Spiet, Stoned and Frenz, Alice Spings, Fritz & Danny en meer. Tickets zijn in de voorverkoop voor slechts 15 euro (excl. fee) te bestellen via www.aliveandkickingfestival.nl.

Het Alive & Kicking Festival transformeert de Cultuurfabriek op Noordkade zondag 27 november in een indoor festivalparadijs met voor elk wat wils. Bijzonder ook is deze editie dat er akoestische optredens zijn in de traditie van MTV Unplugged (Eric Clapton, Nirvana, Alicia Keys en vele anderen). Een van die acts is Alice Springs: De feest/folk act van Nederland. Ontstaan in rokerige kroegen en doorgegroeid naar de grote podia van Nederland. Ze deelden het podium met Guus Meeuwis, Miss Montreal, Kensington, Di-RECT, Vangrail, Golden Earring, De kast en TenTemPiés. Akoestische gitaar, banjo, viool, bas, trekzak en drumstel zorgen voor een volle unieke sound. Opzwepende folksongs en jigs van bijvoorbeeld The Dubliners, The Pogues en Flogging Molly en Mumford & Sons. Alice Springs brengt knallende feestfolk naar alle festivals en tenten! Sláinten vele anderen) een acoustic setting zullen plaatsvinden.

Overvallen

Een andere succesvolle band is The Wetnecks. Hét Hillbilly-feest der herkenning met een mix van Blue Grass, Pop, Country, Dance en Rock-’n-roll.  Vijf broers, een oom en een outlaw zijn compleet de weg kwijt maar vinden elkaar uiteindelijk in een Hillbilly band. Vanuit hun hometown Littleville, Alabama zijn ze hard op weg om Nederland opnieuw te overvallen met een aanstekelijke, muzikale mix die is overgoten met een spicy Wetnecks BBQ-saus. Paaspop, 7th Sunday, FestyLand en de Zwarte Cross stonden al eerder met de handen omhoog voor deze niet te missen band uit de USA! Je bent dus gewaarschuwd!

Berg plezier
En wat dacht je bijvoorbeeld van de Tawny Brothers. Gewapend met Southern rock, blues, Americana & country halen de nostalgische sferen en gerijpte muziek naar het podium! Een Southern Style band met covers van o.a.: Eagles, Chris Stapleton, Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, CCR, Nathaniel Rateliff & Willie Nelson. Gedreven door Tawny Port en een berg plezier, maken ze sinds mensenheugenis muziek met elkaar. Anno 2018 doen ze dit onder de naam: Tawny Brothers. Kortom een jonge band met een bak ervaring! ‘Life is too short without tawny port!’