Dubbelconcert regionale Bigbands

Op donderdagavond 11 januari om 20.30 uur is er een extra concert in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel met een optreden van liefst twee regionale Big-Bands; The River Aa Big-Band uit Veghel en Bigband 5-6-’07 uit Schaijk. Zij brengen deze avond samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma dat veel muziekliefhebbers zal aanspreken. De toegang tot het dubbelconcert is geheel gratis.

Over de River Aa Big-Band

‘Een lekkere vette big-band’ zo zou je de in het jaar 2000 door beroepsmuzikant Sjef van Liempd opgerichte band kunnen noemen; The River Aa Big-Band. In het jubileumjaar 2010 een CD uitgebracht werd met als titel ‘Under Blue Skies’. Helaas en veel te vroeg overleed Sjef van Liempd in februari 2018. The River Aa Big-Band staat nu onder leiding van Theo Gerris, een geroutineerd bandleider en professioneel klarinettist/saxofonist. Het repertoire bevat, naast de standaardwerken voor big-band, ook stukken van o.a. Thelonious Monk, Thad Jones en van grootheden als Herbie Hancock en Chick Corea. Daarnaast wordt de Latin kant niet vergeten en zijn er ook prachtige ballads, gezongen door Claudia van Liempd. Bovendien vertolken wij als enige band in Europa de bijzondere arrangementen van Les en Larry Elgart.

Over Bigband 5-6-’07

Bigband 5-6-’07 is een enthousiaste en swingende band uit Schaijk in Brabant. De Bigband is in 2007 opgericht. Ze waren o.a. te horen op Jazz in Duketown en de Nijmeegse vierdaagse. Een van de hoogtepunten was het zelf georganiseerde Big Fusion in 2012 waarbij de bigband het podium deelde met een rapper, een dj en verschillende gastsolisten. De band heeft zijn oorsprong liggen in de pop, funk en soul. Hedendaagse popmuziek wordt hier in een ‘Big Band jasje’ gestoken en de bigband weet daarmee menig feestje tot stand te brengen. Het repertoire bestaat niet alleen uit bekende nummers van o.a. Bruno Mars, Lady Gaga en Jason Mraz, maar ook uit nummers die onbekender zijn bij het grote publiek, zoals van Electro de Luxe, Gallowstreet en Snarky Puppy. Niet alleen pop, maar ook rock, funk, soul en jazzy nummers passeren de revue. Nummers van nu en van toen, instrumentaal of met zang. Als het maar lekker klinkt of dansbaar is.