Luistercafé met ode aan Crosby, Stills & Nash 

In zaal De Apotheek op De Noordkade in Veghel is vrijdag 6 januari om 20.30 uur weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Deze keer is er een ode aan Crosby, Stills & Nash. Luistercafé Noordkade is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met Cultuur Haven Veghel. 

Weinig andere bands hebben zo’n grote voetdruk achtergelaten op meerstemmige popmuziek als Crosby, Stills & Nash. De drie singer-songwriters vonden elkaar eind jaren zestig en werden direct geroemd om hun complexe zangharmonieën. Vanwege hun politiek activisme worden ze gezien als de verpersoonlijking van de hippiecultuur. Bekende nummers zijn Teach Your Children en Our House.

‘Sweet Judy Blue’ is ontstaan uit een voorliefde voor deze tijdloze supergroep. In de basis treft het trio zelfs al merkwaardige gelijkenissen, zoals de hoge stem van Graham Nash die wordt vertolkt door de evenzo Britse tenor van Cejer. De Amerikaanse folk rock veteraan Eric Kerns kan met dezelfde overtuiging Crosby’s ‘Almost cut my Hair’ voor zijn rekening nemen, waar Gildor’s gitaarwerk en hese vocalen een mooi eerbetoon aan Stephen Stills doen.

https://www.youtube.com/watch?v=CnfIwPE6C2Y

 

De entree van het Luistercafé is gratis. Aanmelden is niet nodig.