Nacht van de Noordkade 2024 staat bol van activiteiten

VEGHEL – Op zaterdag 27 januari 2024 vindt de zevende editie plaats van de Nacht van de Noordkade! Een groots indoorfestival voor jong en oud met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Deze keer met een heerlijke uitsmijter. Je vindt het allemaal op alle locaties van het complex aan de Verlengde Noordkade in Veghel – Meierijstad. Dat wil je niet missen. Je bent welkom tot na middernacht om erbij te zijn. De toegang tot het evenement is gratis. Save the date!

Het aanbod is breed en de keuze is reuze! Iedereen op de Noordkade zet dan ook z’n beste beentje voor om er voor bezoekers weer een onvergetelijk avond/nacht van te maken. Het programma is te uitgebreid om op te sommen, daarom is er een speciale app ‘TMSQR’ gemaakt voor je smartphone (waarop het volledige programma met timetable te vinden is). Middels een QR code is deze eenvoudig en gratis te downloaden. De timetabel met plattegrond is ook af te halen op meerdere plaatsen op de Noordkade. Het is natuurlijk wel goed om alvast wat highlighs te noemen die zonder meer de moeite van een bezoekje waard zijn.

Sterren

Zo is er weer een nieuwe editie van ‘Sterren op het Doek’ waarbij een speciale gast uit onze gemeente wordt geportretteerd door enkele talentvolle amateurkunstenaars. Wie die gast is houden we nog even geheim. Net als vorig jaar tijdens de Nacht van de Noordkade is ‘Woorden met Akkoorden’, dit jaar in samenwerking met jongerencentrum De Kluis, te zien en te horen met een bijzondere combinatie van muziek, poëzie en woordkunst. Natuurlijk zijn de creatieve Phoenix ateliers weer open waar studenten en cursisten met hun docenten laten zien wat ze op het gebied van kunst in huis hebben. De Compagnie toont een fraaie expositie en bij Noordkade Uitjes kun je kennismaken met Sim Racing.

Proeverij

Een aantal winkels in De Proeffabriek is gezellig lang open tot 22.00 uur en natuurlijk kun je bij de horeca- en speciaalzaken op de Noordkade terecht voor bites and drinks. Zo verzorgt Hello Bier een bierproeverij en Wijndiva’s een ‘Bubbelexperience’. Bij DIS speelt pianist Maarten van den Hoven. Ook in de Afzakkerij is volop muziek, onder andere van Stolen Moments, VIB en DJ Martijn. Meer muziek vind je in de Podiumzaal en op diverse andere plekken zoals het Koekbouwbalkon.

Disco feest

Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, presenteert cabaret van Blauwe Vinkjes in de grote zaal voor slechts een tientje en er is ook nog een speciale kleine verrassende voorstelling ‘buiten’ genaamd De Volle Vuilkar, waarin je verder moet kijken dan je neus lang is. Afsluiting van ‘De Nacht’ vindt plaats in een fraai ingerichte Koekbouw met een live optreden van ‘Disco Soul Train’ (bekend van TV)  waarbij tot in de late uurtjes alle grote discohits voorbij zullen komen. De dansvloer gaat open. De Nacht van de Noordkade biedt eigenlijk teveel om op te noemen, houd daarom het complete programma in de gaten.