NOORDKADE JAZZ SESSIES PART2

Op donderdagavond 29 februari van 20.00 – 22.00 uur vindt de tweede Jazz Sessie plaats in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Elke laatste donderdag van de maand staat het podium in het teken van jazzmuziek! Een nieuw initiatief waarin zowel beginnende als meer ervaren jazzmuzikanten het podium op mogen klimmen en onder leiding van Bas van Dun, docent van Phoenix Cultuur, aan de slag gaan met nieuwe jazznummers. Hiermee kunnen ze hun improvisatietalent ontwikkelen. Voel je van harte welkom om te komen genieten van de muziek of om mee te komen doen! Toegang en deelname is gratis.

Na de geslaagde 1e keer in januari is de 2e sessie avond speciaal. Naast de begeleiding van de ritme sectie sluit ook de River Aa Big Band aan in de 2e helft van de sessie avond. Blazers kunnen naast de begeleiding van de ritme sectie ook begeleid worden door de River Aa Big Band. De volgende nummers worden uit het Real Book ( 5 th Edition)gespeeld ( toonsoorten zijn klinkend vermeld ):

1. Blue Monk ( Bb )

2. Lady Bird ( C )

3. Angel Eyes ( c mineur )

4. Four ( Eb )

5. Blue Bossa ( c mineur )

6. So What ( d mineur )

7. Scrapple from the Apple ( F)

8. Besame Mucho ( met River Aa Big Band )

9. The Queen Bee ( met River Aa Big Band )

10.Isn’t She Lovely ( met River Aa Big Band )

Blazers kunnen zich voor deze avond opgeven bij Erik: 

Erik@cutuurhavenveghel.nl
De sessieavonden zijn vooral bedoeld voor blazers die meer ervaringen willen opdoen met het improviseren. Denk bijvoorbeeld aan blazers in een bigband die meer routine willen opdoen of blazers die in een jazz ensemble/ combo spelen. De veelal bekende nummers worden gekozen uit het REAL BOOK. We gaan ervan uit dat je deze als muzikant zelf in het bezit hebt voor je eigen instrument. Een volledige ritmesectie is aanwezig op deze avond. Wil je je als blazer al voorbereiden? Dat kan! Ga voor meer info naar: https://phoenixcultuur.nl/nieuws/nieuw-noordkade-jazz-sessies