Parachutisten bereiden hun sprong voor in De Koekbouw

In september zullen in het kader van de herdenking van Operatie Market Garden in 1944 drie herdenkingssprongen door parachutisten plaatsvinden, waarvan 1 op 14 september rond 11.00 uur op de originele drop zone in Eerde (Koeveringsedijk). Na herdenkingssprongen dienen de parachutes weer gepakt te worden voor de volgende sprong. Stichting Cultuur Haven Veghel heeft daarvoor de Koekbouw ter beschikking gesteld.

Je bent van harte welkom om op donderdag 14 september en vrijdag 15 september van ca. 14.00 tot 17.00 uur te komen kijken hoe dit vouwen van parachutes in zijn werk gaat. Leden van RCPT kunnen je hierbij dan ook, indien gewenst, uitleg geven over de werking van een parachute. Parachutespringen is weersafhankelijk. Het pakken en de tijden zijn daardoor onder voorbehoud of de sprongen (op tijd) plaats hebben kunnen vinden.

Het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) is een internationaal parachutistenteam met onder haar leden 26 nationaliteiten en vertegenwoordigingen in diverse landen, waaronder Nederland. Het team organiseert parachutesprongen om hen te gedenken die voor onze vrijheid gevochten hebben! In de stijl zoals ze tijdens D-Day en Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn, met authentieke uniformen en vanuit een originele C47 (Dakota) die destijds ook gevlogen heeft. Stichting Round Canopy Parachuting Team The Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiging, bestaande uit een bestuur van 4 personen, waarvan 3 uit gemeente Meierijstad.