Training speurhonden op explosieven

Op maandag 25 september is er een bijzonder event op de Noordkade. Er zullen vanuit defensie de hele dag oefeningen plaatsvinden in de Cultuurfabriek, eventueel op het buitenterrein en op/vanaf de silo’s.

Het zullen oefeningen zijn waarbij honden getraind worden tot speurhond explosieven, om ingezet te worden in binnen- en buitenland. De Noordkade is hier natuurlijk een perfecte plek voor vanwege de diversiteit aan plekken en ruimtes. Er zullen op een aantal plekken “namaak bommen” verstopt worden met enkel ongevaarlijke lading. Bewoners en bezoekers zullen absoluut geen hinder of gevaar ondervinden!

Hoe de dag er precies uit gaat zien zal aan het begin van deze 25 september duidelijker worden. Om 08:00 uur zal de organisatie aanwezig zijn en afhankelijk van welke ruimtes er op deze dag beschikbaar zijn, hoeveel honden er deelnemen, of de kliminstructeur deze dag beschikbaar is etc…zal besloten worden hoe de dag er precies uit gaat zien. Er zijn maximaal 3 teams gelijktijdig bezig, tussen 9.00 en uiterlijk 16.00 uur.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n training gaat? Toeschouwers zijn van harte welkom want ook hier moeten de honden mee om leren gaan. Wel een verzoek om de honden niet te roepen of aaien terwijl ze aan het werk zijn!