Vier kerst met The Busquito’s

Op dinsdag 26 december, tweede kerstdag, om 15.00 uur kun je in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel in kerstsfeer genieten van livemuziek door The Busquito’s. The Busquitos bieden een aanstekelijke mix van briljant gespeelde muziek gecombineerd met een wervelende show. Ze zijn een gekke, leuke en heerlijk swingende band die een glimlach op ieders gezicht tovert. De Busquito’s spelen hun ‘jazzy tunes gezongen met een Tom Waits-achtige stem’… En als de stemming het toelaat gaan ze ‘draadloos’ tussen de mensen en spelen een serenade, organiseren een limbo act of line dance of inspireren het publiek tot meezingen met hun pakkende liedjes. De toegang is gratis.

De Busquito’s hebben zichzelf de afgelopen jaren ruimschoots bewezen op straat, in cafés en op feesten, en inmiddels steeds vaker op de grote internationale podia van (jazz)festivals. The Busquitos wonnen de “Silver Cap” op een Buskers-festival in Leiden-NL en de derde prijs op “Das Strassenmusikfestival” in Ludwigsburg-Duitsland. In 2013 werden ze door zowel de jury als het publiek verkozen tot “Beste Nederlandse Straatmuzikanten” door de Nationale Radio.

Quartet compleet
De Busquito’s zijn: violist Jelle van Tongeren (winnaar van de “GoldeneSatchmo”, Hot Club De Frank) en saxofonist Thomas Streutgers (winnaar van de “Big Boss Jazz Trophy”, Big Jay McNeely, The Soulsnatchers). Twee instrumentalisten die hun vaardigheden hebben bewezen op podia in Europa en daarbuiten! Om het kwartet compleet te maken werden gitarist Daniel Versteegh en bassist/zanger Ronald de Jong (genomineerd voor Beste Blues Bassist van Nederland 2010, Big Jay Mc Neely, Shane Mac Gowan) uitgenodigd in de band

The Busquito’s op YouTube: https://youtu.be/KC2ljsYuV3E?si=AGoyqlTXSgEtean5