Winnaar Dutch Blues Challange Robert Duijf

Op zaterdag 20 april 2024 om 21.00 uur is in De Afzakkerij een optreden van Robert Duijf Bands. Hij won in oktober 2023 de Dutch Blues Challange met zijn band. Robbert Duijf won vanwege de onvoorspelbaarheid in hun muziek en de manier waarop ze hun emotie konden overbrengen op het publiek. De toegang is gratis.

Robbert Hij brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zijn stem is rouw en vol overgave.
Door vanuit zijn hart te zingen en te spelen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. In zijn shows als soloartiest, duo of met zijn band, vertelt hij verhalen met een boodschap. Samen zingen, lachen, klappen en ook een traan wegvegen, muziek die verbindt en je goed laat voelen.
Juist in deze tijd is dit enorm belangrijk!

Gospel-Blues Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal:
“De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues. Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-blues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.”

Robbert Duijf Band Robberts oudste zoon Rubin speelt op contrabas. Hij is een talentvolle jonge muzikant die een groot hart heeft voor de blues. Met een vernieuwde kijk op de blues, geeft hij een frisse energie. Robin Zalm, met veel ervaring als drummer bij Volumia, Henk Westbroek, de Herman Brood Band en nog vele andere bands is een veelzijdige drummer met een heerlijke groove. Quote van Robin: “Later als ik de 50 ben gepasseerd, ga ik spelen in een Bluesband!”
Daar heeft hij zich aan gehouden…

Nieuwste release Met “Love To See You Cry” zet de band dan ook een passievol out of the box blues nummer neer. Een nummer over onvoorwaardelijke liefde. De boodschap is dan ook:
“We zijn te kort hier op deze aarde, voor ruzie, afgunst, jaloezie of ego’s!”

Releases:

  • 2023 Love To See You Cry (Digital release single)
  • 2023 Change Myself (Vinyl) Jazzism: “Dat je met alle plezier de LP weer omdraait.”
  • 2022 Trouble Will Soon Be Over (single)
  • 2021 Dangerous Mood (Vinyl) Blues Town Music “Een voortreffelijk album.”
  • 2020 Fools Parade (single)
  • 2019 Going Home (Live) Barnowlblues “Puur, zonder opsmuk, echte blues. Klasse.”

Invloeden en inspiratie Zijn muziek is een mix van Gospel en Delta Blues met een snufje Brits-Amerikaanse folk geïnspireerd door Charley Patton, Skip James, Willie Dixon, Blind Willy Johnson, Dave Van Ronk, John Lee Hooker en Michael de Jong.

 

“Muziek vanuit het hart als heler en verbinder”