Woorden met Akkoorden in de Nacht

Tijdens de Nacht van de Noordkade, op zaterdagavond 27 januari 2024 kun je wederom genieten van ‘Woorden met Akkoorden’. Er zijn twee sessies ‘live’ optredens door muzikanten en dichters/woordkunstenaars, een om 20.00 uur en een om 21.00 uur. Locatie is deze editie Jongerencentrum De Kluis op de Noordkade. Het reizende taal- en muziekcafé is een gezamenlijk initiatief van Stadsdichter Rick Terwindt, Bibliotheken Meierijstad, Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel en Taalbeleving. De presentatie is in handen van Sonja van den Heuvel. De toegang is gratis.

Woorden met Akkoorden, het reizende Taal en Muziekcafé is een bijzondere combinatie van verrassende performances, uitgevoerd door zowel amateurs als professionals. Speciale gast is deze keer taaldocent, dichter, colunist en winnaar ‘Spoken Awards 2023’ Meneer Hadj.  Stadsdichter Rick Terwindt treedt op met trompettalent Tycho Polman en met jazzsaxofonist Marc Poulussen. De eerste sessie vindt plaats om 20.00 uur en en de tweede om 21.00 uur. Het aantal zitplaatsen per optreden is beperkt dus zorg dat je tijdig aanwezig bent.

Over Abdelhak Aoulad Hadj, alias Meneer Hadj ,,Er is niets zo krachtig als het woord. Ik geniet van het creëren van ‘spoken word’ teksten over onderwerpen die mij bezighouden. Het zijn eerst losse woorden die later samenvallen tot een mooi geheel. Binnen dit genre komen de woorden ook nog eens los van het papier en mag je ze ritmisch opvoeren. Machtig mooi. Ik ben in het dagelijks leven leraar en ik vind het mooi om de liefde voor taal en ‘spoken word’ op mijn leerlingen over te brengen.”